torsdag 30 april 2009

Står det stämplat i min panna

vad man ska prata med mig om? Eller förresten vad man inte ska prata med mig om men gör en då.
Åt räkor i sötsur sås istället för mjukglass. Fråga mig inte hur det kunde bli så, förmodligen har det något att göra med big bang. Så hur ska jag kunna förklara?
Håkan spelade på Bjerke. Erik var intresserad av kuverten jag köpte. Pär skulle till Umeå idag och ska börja praktisera på Max imorgon. Ja, då vet den initierade allt om min dag, hittills.
Satt en stund inne i kyrkan. Tände ljus och försökte lugna mina hjärtslag.
Tror att jag ska bränna korven ikväll. Får nog leta reda på en brasa som värmer kallburksfingrarna. I morgon kommer den första av mina gäster till helgen. Tomas från Sundsvall och hans 6-årige pojk. Skoj. Måste nog vila mig en stund nu. Dunk, dunk.

...vuxenlivet


Tänker på hur många fantastiska människor man har träffat på i sitt liv. Men hur mycket mer fantastiska alla är nu då jag blivit vuxen. I alla fall för mig är det oftast så. Varje ny bekantskap beredder mig med sån glädje. Ändå så tycker jag att barn kanske är de mest fantastiska. Men som barn var man mest rädd för vad andra barn o vuxna kunde göra. Såg inte detta på samma sätt då. Förmodligen hade barntiden kunnat beredda mig samma lyckokänsla då som människor gör idag. Nu har övergången från det rädda barnet till den öppne Lars varit lång. Och visst, jag är väl lite som en pendel ibland också. Ibland är man känslig. Mer rädd för att någon vill en illa, och då så ser man också sådanan tecken. Men oftast faktiskt inte. Tjoooo, de är väl något att vara glad över en morron som denna.
Ett räcke är bra att ha. Även på låga höjder. Men låt det inte leda dina steg, utan gå dit solen lyser.

onsdag 29 april 2009

Föreläsningar stärker.

Solen skiner o jag är slut. Har idag varit på Medlefors och haft en föreläsning. Träffade en massa nytt trevligt folk. Även gamla vänner och lärare jag haft. Lajla min gamla gatgranne vännina från min barndom är Syo där, hon ser så glad ut jämnt. Det är skönt att se. Träffade förresten Roger där också, han var nog lite nervös då han pratade med mig. Kan han vara rädd för mig? Men jag var snäll och glad så han lugnande sig, skönt att se att han verkar klara sig bra. Man måste ta i beaktning på vad han gått miste om, livet kan vara grymt. Boa gick även där på skolan. Han hade så ont i ryggen så man kanske borde ha givit han massage. Men han är ju lite försiktig inför andra så det är bara att ha respekt. Gruppen jag förläste för var jättetrevliga. Åt lunch med Carina, hennes glädje över livet och hennes jobb smittar. Heja Medlefors Folkhögskola. Träffade också både Jens och Ann-Marie, mina gamla skrivlärare. Gamla och gamla förresten, de lyser som våren. Liksom de flersta andra där ute.
Var också uppe på ABF och pratade en stund. Trevliga engagerade människor är mer en regel än ett undantag där. Köpte en mjukglass på stan. Träffade fru Hillberg. Hon är också så glad, o även klok, har alltid tyckt om att diskutera med henne. Och sedan bjöd jag hem Sten-Olof på kaffe. Min gamle kompis sedan stenåldern ;) Ja usch vad social jag varit idag. Och klockan är inte ens 17. Får nog gå och dra täcket över mig en stund. Vara lite sur och vrång så det blir någon balans på den 29 april 2009. KRAM

tisdag 28 april 2009

Gott hjärta

Den här kaninen Brolle som min dotter skaffat. Är minst i sin kull. Och under tiden efter att hon valde Brolle tills hon hämtade den så har den inte växit, inte ätit maten den erbjöds, blivit undanskuffad av sina syskon. Kaninuppfödaren var orolig för den. Gav Elin möjligheten att väja en annan. En frisk och stark som tog för sig. Elin valde ändå Brolle. Känslorna kom före annat. Ni ska veta att jag är stolt över min dotter. För visst har jag verkligen försökt uppfostra mina barn så att ett varmt hjärta kommer förre, framgång, trygghet och egen vining. Men att jag lyckats så bra det var över förväntan. Eller förresten det är nog inte så att det är jag som lyckats. Det är mina barn som verkligen har varmare och större hjärtan än vad jag vågat hoppas på. Tack livet.

Tänk så lätt det är för oss föräldrar att säga till våra barn, att välja partner som står för trygghet eller glamor. Så oroliga vi blir då barnen väljer vänner som inte är som andra, som är trasiga. Så lätt det är för oss att glömma att lycka inte är pengar, en vacker titel, ett hus på gräddhyllan och en stuga på landet. Eller åtminstone ett fast jobb och händiga fingar. Hur lätt vi glömmer bort att lyckan finns längs den väg som vårt hjärta vill åt, en stig med vänner vi bryr oss om, och kärlek som är vår egen. Hur kan man önska sitt barn annat?

Är den svaga kaninen kärleken är det bättre att ha den i famnen en kort stund än den vackra framgångsrika utställningskaninen under flera år.

måndag 27 april 2009

Tredje inlägget idag.


Jo det blev att handla. Bara dryckeslistan inför releasepartyt landade på 1300. Nästan 20 pers anmälda nu. Fler som indikerat närvaro. Flera av er är välkomna. Anmälan senast torsdag.


Dottra fick hem sin nya kanin, som heter Brolle... Liten o söt. Kaninen alltså. Dottra också förstås.


Ja nu är det bara lite farming kvar i Hobbiton av kvällen, för min huvudkaraktär i Lotr. Innan det är dax att återvända till Lothlorian.

Vet inte hur ofta man ska skriva i en blogg,

två gånger om dagen eller fler kanske är fel.
Travet var trevligt, jag vann några 100kr och det visade sig att den nya travchefen Helena var en jag kände som ung. Så det blir säker roligt att jobba där framöver. Gick på stan o insåg att jag lyder fast jag inte vill lyda. Ja, vad ska man säga, jag väljer att skratta, jag är kanske, iaf ganska rolig. Jo, förresten Elin ringde panik på travet. Hon hade lovat att skjutsa sin morfar då jag jobbade där, så det var bara att packa sig därifrån fortare än fortast. Bilen pajade för dem. Fläkten la av så nu måste jag ta den till verkstan imorgon. Det blir lite struligt därför med champange köpandet. Jag ville på Solbacken och inhandla. Vi får se nu. Har pratat med Ann-Marie om förläsningen på Medlefors, för skriv för livet eleverna. Vi får se hur det blir. Blir nog att jag kommer dit i höst också. Satt en stund inne på kyrkan, för att fånga lugnet, kyrkor är lugnande då de är tomma. Ska få igen pengar idag o, nu tror jag bara att det är en person på jorden som är skyldig mig pengar, ja vem vet under kan ske, även om jag hellre vinner igen vänskap än får pengar. Ja vem vet kanske blir det ett tredje inlägg sedan, men nu stannar jag för nu. KRAM.

27 April. Idag händer mycket.

Ja detta är första dagen jag skriver i denna blogg.
På morgon har jag blivit interjuvad av Norran om min bok. Har fått trevliga recensionsmail. Hittills bara positiva reaktioner. Peppar, peppar. Vi åkte till Skellefthamn och tog kort på Örjanskolan. Har lite svårt at hålla mig för skratt då jag blir fotad. Får hoppas att jag inte ser dryg ut. Det kändes konstigt att bli intervjuad istället för att intervjua folk.
Idag fyller min syster år. Får komma ihåg att ringa och säga GRATTIS syrran.
Ska på travet, för första gången sedan Classe slutade. Ska bli spännande att träffa nya chefen.
Ikväll ska vi handla en massa champagne till det inofficiella releaspartyt.
Har pratat en gång med redaktören idag, och ska prata med honom i afton.
Glömde att inte låsa dörren till vårt hem. min dotter hade glömt att de med sig den till skolan, och jag skulle låta bli att låsa. Mindes det två steg förre dörren. Men en då, ja vad säger man om det.
Undrar egentligen hur bokens framsida blir emottagen. Det kändes lite speciellt att se dem uppställda på bokhandeln Bokia här i Skellefteå. Spooky, typ.