fredag 27 juni 2014

Mina underbara barn


Blir så lycklig då jag tänker på mina barn. Jag har haft så många fina stunder med dem. De är verkligen de bästa man kan ha. De har under hela sin barndom varit mitt solsken. De har naturligtvis haft problem, sjukdomar o sorg. Men på något sätt så har det stärkt vårat band. Det känns faktiskt lite konstigt att inte vara lika inblandad i deras liv nu, att det inte är jag som får ringa doktorn, skolan eller jobbet åt dem, men råd till dem ger jag gärna o ofta då de vill, försöker aldrig bestämma över dem, bara finnas till. För mig är det viktigt att de får följa deras hjärtan, inte ha dåligt samvete för det, speciellt gentemot mig. O jag vill inte heller att rädsla ska styra deras liv, att riskerna för att misslyckas, vad andra tycker o tror, o gamla invanda mönster ska styra dem, de bör få vara kaptener över deras skepp på färden över livets ocean. Vi träffas ibland o jag har tillfälle att njuta av deras existens. Ibland behöver de min hjälp, o ibland ställer de upp för mig. De vet allt om mig o älskar mig en då, jag älskar dem oavsett vad de fattar för beslut. Att veta att de finns, att veta att det vi har mellan varandra är ovillkorlig kärlek gör bara det i sig att jag vet om att mitt liv är bra.


Mycket annat går också bra i mitt liv nuförtiden också. Jobb, ekonomi, vänner m.m. Jag har råd o resa emellanåt. Utan att försämra min ekonomi. Jag älskar mitt jobb, och har dessutom ett par extra arbeten. Är igång nästan jämnt, o gillar att ha det så. Jag spelar dessutom teater i underbara Prismateatergruppen. Läser ibland poesi på scenen o tillsammans med Döda poeters sällskap som är fullt av fantastiska människor. Föreläser i filosofi och har skrivkurser. Försöker dessutom hinna med o skriva på mina kommande böcker då o då. Kanske är det så att jag inte har så mkt tid över till mina vänner som jag skulle vilja, men de har för det mesta fullt upp också. I sommar ska jag bo en månad i en sommarstuga vid Burträsksjön, uppleva en av de tre av mina önskedrömmar. Den andra har jag ju möjlighet att uppleva då o då också, att resa o se denna världs under.

O dessutom så ser min framtidsprognos väldigt fin ut, med reservation för allt som kan ske i livet som kan överraska. Läste någon gång något klokt. Ta det lugnt, kontroll finns ändå inte. Men att sträva efter att det ska bli bra, o vara glad för att det kan bli så, för de små miraklerna på vägen gör så mkt för ens inre välmående. Visst finns det saker som inte är som de borde i mitt liv, t.ex. mitt knä som blir sämre o sämre. Vänner o nära o kära som har problem i sina liv som jag inget kan göra åt, bara lyssna o försöka stötta då vi pratas vid eller träffas.  

Jag har dock lärt mig att acceptera som det är, mina tillkommakortande, känslor o att det inte alltid blir som man önskar.  O jag har också accepterat att en del av de sakerna kan jag inte göra något åt. Jag ägnar min energi åt det jag kan göra något åt, det jag blir glad av.
Mina nära o de jag håller kär
t.ex. mina underbara barn
ni finns alla i mitt hjärta för evigt.

tisdag 24 juni 2014

Tänk, tänk, tänk mycket och positivtIbland säger någon "Tänk inte så mkt"

O då det gäller elaka, oroliga och bittra tankar håller jag med. För det förgiftar oss, och det inte bara som en liknelse på det sätt Buddha så klokt citerar i nedanstående  bild. För sådana tankar bryter ner oss på riktigt, gör oss sjuka, o minskar chansen för att det ska gå bra för oss (vill dock här också påpeka att då man väl blivit sjuk, har någon psykisk sjukdom eller andra sjukdomar typ anorexia så är det inte längre vi utan sjukdomen som tänker dessa tankar åt oss, det är sjukdomens som har kontroll över oss, o ett sådant tillstånd är inte lätt att bryta sig ur (o faktum är att dessa känslor är i sig så starka att de kan styra oss, visst har väl de flesta av oss någon gång gjort något vi egentligen inte alls vill i ilskan?)). Att tänka negativt gör oss till energitjuvar som andra drar sig för att umgås med, o många blir motvilliga till att stötta oss, vi skrämmer iväg de vi vill ha nära, behöver, är i behov av hjälp eller tjänster av  från våra liv. Ja det finns till o med de som kan börja tycka illa om oss för det, o blir därmed mer motvilliga till att hjälpa oss, ja de kan t.o.m. få för sig att snacka skit om oss eller försöka förstöra för oss, för i deras ögon blir vi någon jobbig, ja kanske t.o.m. en de tycker är en skitstövel, som de tycker att det är rätt åt då de går dåligt.
Dessutom är det ju så att det mesta vi oroar oss för aldrig sker, o att de flesta inte tycker så illa om oss som vi ofta tänker. Jag har pratat med så många i vuxen ålder som hävdat att de alltid gillat mig, tyckt om mig, m.m. O jag har gått omkring o trott motsatsen, o mått dåligt över det helt i onödan. Hade jag tänkt att de gillade mig, även om jag inte visste egentligen så hade jag ju strålat mera, o dragit till mig mer av det jag velat skulle ske.
 

Att tänka för mycket positivt, att leta möjligheter och lösningar på t.ex. problem och konflikter det är bra för oss. Om vi drömmer, tror på livet, oss själva o att det ska gå bra, om vi tänker med vårt hjärta, alltså bryr oss, är omtänksamma och kärleksfulla så blir livet lättare bara av det. Det kanske låter som svammel, men det är definitivt roligare att gå omkring o vara glad o optimistisk än att gå omkring o vara bitter o pessimistisk (oavsett om man har rätt eller fel, något är orättvist, eller att man blivit behandlad illa). O det är i många fall ett val vi har. Att tänka med hjärtat gör att vi strålar, tänk på det själv,  de ni träffar som strålar och ger energi är faktiskt trevliga o välgörande att umgås med. Och automatiskt behandlar ni dem oftare bättre, o hjälper dem mer. Så då det gäller positivism, snällhet, kärlek o omtänksamhet kan man aldrig tänka för mkt.
Så tänk, tänk, tänk mycket o positivt...
O förmedla, sprid och dela med er av era positiva tankar. Om ni dessutom försöker lära o hjälpa andra att tänka gladare, positivare och mer kärleksfullt så försöker ni ju också att göra deras liv bättre. O om ni lyckas lära någon att tänka positivare så finns det ju sen en till människa som ni kommer att bli glad över att träffa o umgås med. Ni berikar alltså deras liv, ditt eget och alla andras liv genom att hjälpa dem tro på livet. O då kan de ju aldrig tänka för mkt för det blir välgörande för dem att tänka hur mkt som det bara går.
Så tänk, tänk, tänk mycket o positivt.

tisdag 17 juni 2014

Min värld!


Tack Björnåkerskolan, kollegor o elever, vi ses igen den 11 augusti
Tack Prismateatern, vänner o skådespelare, vi ses ju den 19 augusti
Tack ödet, överraskningar o glädjeämnen, vi ses ju om och om igen
Tack livet, upplevelserna o lyckokänslorna, som är hela min värld 

Hej Resturang Los Caracoles i Barcelona, äter hos er nu på fredag
Hej stugan i Skarviken vid Burträsksjön, flyttar in i dig den 1 Juli
Hej alla andra ni underbara mäniskor, jag hoppas vi ses snart igen
Hej dit jag ska åka till under jullovsresan, någonstans i min värld
En av de Damernas värld från 1942 i perfekt skick som jag hittade
då vi städade o slängde saker på skolan. Kunde inte låta bli o spara dem.