söndag 27 januari 2013

Allting kommer att bli bra i slutet och är inte allt bra så är det inte slutet.

Såg att Tiger Woods lär ska vara beredd att betala 1 miljard för att få tillbaka hans ex. Elin. Det verkar ju lite mysko, men det är klart är han kär i henne så är väl en miljard ingenting jämfört med att få henne. Men om han betalar en miljard för henne så vet han ju aldrig om hon är kär i honom, eller om det är för pengarna hon kom tillbaka. O då blir det ju tragiskt istället för att kärleken segrade.
Däremot om det hade varit så att han inte hade några pengar och han fick välja mellan en miljard och henne, och valde henne, då handlar det om kärlek. Och om hon då valde att gå tillbaka till honom trots att han tagit ett beslut som de flesta kommer att fördöma, och gör det trots att de flesta kommer att fördöma henne för att hon går tillbaka till honom så är det verklig kärlek det handlar om. Ett av de ovanliga tillfällen då sann kärlek segrat.
Förstår man inte att någon skulle välja att få bli ihop med den de älskar istället för att få en miljard så är det tveksamt att man någon gång varit kär på riktigt, för har man eller är riktigt kär förstår man.

En väldigt snäll o braig vän jag har här på fejjan delade en bild där det stod att:
”Allting kommer att bli bra i slutet och är inte allt bra så är det inte slutet.”
Den textens budskap kan ju verka kluvet, för vore det så att allt tar slut om det blir bra så kanske det inte blir lika eftersträvansvärt att göra allt bra, om man inte är Buddist förstås och då uppgår i nirvana.

Men tänk då på exemplet som jag nyss använde, personen som valde kärleken istället för en miljard och hon som valde honom trots att han fattat ett beslut som andra skulle fördöma, och själv blir fördömd för att hon går tillbaka till honom. Där kärleken segrade. Ja det är väl ett sådant ögonblick då allt blev bra? alltså slutet.
Iofs skulle iaf jag inte bara strunta i en miljard utan även kunna dö för att få uppleva att kärleken segrar i mitt liv. Men jag undrar om det inte är så att vad som menas med slutet i den text som stod i bilden som min vän delat på fejjan är slutet på lidandet som personen kände innan den fick sin älskade, inte livet, för då kärleken segrar så startar ju livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar