onsdag 30 maj 2012

Evangeliet
Igår då jag cyklade hem så var det ganska molnigt. Mellan bonnstan o landskyrkan såg jag en ljusstråle från himlen. Solens strålar sken igenom ett håll i molnen, det såg ut ungefär som de tavlor jag sett av hur det skulle ha sett ut då den heliga anden i form av en vit fågel kom fram då Jesus döptes av Johannes döparen.

Log faktiskt. Tyckte att det var så vackert, det såg dessutom ut som att solstrålarna riktades emot där jag bor. En stund vandrade min fantasi iväg. Tänk om något bra har hänt. Om något kommer att ske som jag kan glädjas åt då jag kommer hem.

Men jag han inte mer än komma hem innan jag glömt hoppet. Tårarna trängde åter igen fram då jag låste upp dörren. Slog mig ner framför burken för att få kraft genom att läsa om allt positivt som hänt mina vänner innan jag skulle slänga mig ner i min säng. Försöka sova. Drömma. Glömma. Inte för att jag tror att det går...

Då såg jag budskapet, tecknet som fick mig att förstå att jag nu måste offra mitt sista halmstrå, låta det strået bli det första halmstrået som läggs i krubban. Så att jag dragit mitt strå till stacken.

Må sedan evangeliet fortsätta att byggas av hopp o glädje. O att många av er får en chans att bidra med åtminstone ett hamstrå för att sprida glädjens budskap. Jag vet inte vad just erat halmstrå kommer att bestå av, vad jag dock vet är att det era halmstrån inte kommer att bestå av det som mitt sista halmstrå gjorde.fredag 18 maj 2012


På en kulle ligger ett litet hus
raserat, nerbränt och utsätts
för kraftiga vindar som tjuter
Hjärtat. När mörkret kommer

lyser, det hoppfullt,
och tänder alla lampor,
då får även slutet ge vika
hjärtslagen säger: ”Äntligen!

torsdag 17 maj 2012

Kan jag annat än gilla denna tolkning av drömmen jag skrev om här på bloggen igår?

"bra dröm:-) du pratar med ditt högre jag och verkar ha en god kontakt med ditt inre.du finner en annan väg, det verkar som att det är du som bestämmer nu och gör dina egna val utifrån din egna kärlek.färgen vit som var färgen på huset som du går igenom. står för.Välsignelse, frid, skydd, renhet, ärlighet, sanningen, oskuld.och kyrkan står för den andliga livskraften,mognadscyklen, du går ifrån något gammalt in i något nytt, det är bara att gratulera:-)och det är härligt att du gjorde lite som du ville och inte som man bör, det glädjer mig:-) du är vänlig mot dig själv, och finner egna vägar.fortsätt följa din kärlek och lyssna på dig själv.:-)"

Jag har bestämt mig för att jag ska se denna tolkning som sann, för det mår jag bra av. O jag ska absolut fortsätta försöka göra som det står för de mår jag också bra av, bara så att ni vet. 

Kram på er som av någon anledning råkar läsa min blogg.

onsdag 16 maj 2012


Inatt drömde jag att jag inte hittade till en stuga som några gamla vänner har. Hamnade dessuttom i en liten by på vägen som normalt inte finns där, husen var mestadels vita o låg ovanför en djup dal, ingen där visste var platsen där stugan låg var, kände inte igen namnet på platsen den låg i. O det ända jag var säker på var att vägen ner i dalen inte var vägen till stugan.
Då jag tillslut hittade vägen dit genom ett vit hus, o med hjälp av en annan väg, så kom jag fram. Men inga av mina vänner var där mer än på det sättet att de pratade i mitt huvud, ägaren gav platsen ett annat namn, ett namn jag aldrig hört förut, såg att de fanns ett hus till ovanför på en kulle, en kulle som en kyrka stod högst upp på. Jag gjorde lite som jag ville, minns inte vad, men jag gjorde det på ett sätt som man inte ska, en annan gammal vän pratade med mig vänligt då, minns inte heller om vad.

Min inte alls så genilaiska tokning är att jag inte har någon väg tillbaka till mitt gamla liv, men jag sänder drömen till en riktig tolkare o får se.

måndag 14 maj 2012

Längtans glänsande ögon

Försöker man tänka "längta" så blir man ju oftast mer glad o uppåt, lite som ett barn. Tänk vad vacker glans det är i ett barns ögon då det de längtar efter sker.
Tänker man "sakna" så blir man oftast mer ledsen o nedåt, tyvärr är det ett allt för typiskt beteende hos oss vuxna.
Så iaf i det fallet så bör vi nog försöka vara lite mer barnsliga. :-)


Hej!
Inatt så drömde jag helgalet igen =)

Ett tag in i drömmen skulle jag sova i min bostad, såg inget av den, bara ut i solskenet. Utanför var allt jättehögt. En bro otroligt högt över vattnet gick över sundet från den sida jag bodde på till andra sidan, en bro som jag tidigare åkt över. Men ovanför bron fanns det en ny enorm kraftledning upphängd på silverfärsglänsande kraftledningstorn som var höga som berg. Jag var glad för att kraftledningen nu äntligen fanns även om det surrande ljudet kunde störa min sömn, trodde dock att jag skulle klara av att sova i fortsättningen.


I nästa scen är jag någonstans mellan där jag bodde o brofästet. En kompis som fiskar i en jätteliten pöl, o till min förvåning så fastnar hans krok på en enorm plattslems liknande fisk som låg på ytan, jag fattar inget hur den rymdes där för den var minst 4x4 meter bredd. Jag lyckas få min vän att benåda den, släppa den fri. Men sen då han gjort det plaskar en pinne till i vattnet o fisken börjar röra sig emot mig då jag går förbi, ser att munnen är enorm o inser att den skulle kunna käka upp mig, känner mig säker på att komma undan o springer åt sidan med fisken efter mig, o just då han eventuellt fångar mig vaknar jag.

Som vaken så kände jag mig inte rädd, faktiskt ganska glad, men dock lite som att fisken verkligen inte var tacksam för den hjälp jag givit den. O man undrar ju om jag blev uppäten eller inte.

söndag 13 maj 2012

Längtan


Din längtan, stilla dig, låt ängslan avdunsta, det är snart gryning.
Oraklet i Delphi sa släpp taget, så kommer våren åter
Då kommer vårens frön att blåsa in över livfulla pistiller
o påskynda sommaren födelse, och för andra inleda en tid av ogräsrensande.

Piskad av önskningar om solen, solkrämer kletas på utan nåd,
vandrar emot stranden ut i det förhoppningsfulla glänsandet
för att skörda ögonkastens begär vid vågornas ödes gräns.
Ge mig din hand, o längtan; följ mig hem. Se här

i min trädgård, förr, i nuet o i framtiden. År i rad
för oss spelas himlens alla klockor i perfekta toner;
här ditt blomstrande står praktfullast bland ängens alla blomster o ler,

och solens uppvaknande får dimmorna att skingras.
I den bördiga jorden får det som är du gro fritt, är det alltid din soluppgång
- Är svalornas vingslag sanna spådomar om blommande, så kom, min längtan!