måndag 11 april 2011

Hanna Marklund bejakar både varandet och görandet lika mycket.

Jag han inte mer än komma till skolan innan det hände något som omkullkastade mina planer. Vi ska på flera föreläsningar i veckan. Det känns dock inte negativt, utan som att jag fått en massa fler möjligheter.
Nu på förmiddagen så lyssnade vi på Hanna Marklund. Hon är fotbollspelare, flerfaldig Svensk mästare och landsslagspelare. Nu jobbar hon åt Sunnanå utveckling och väntar sitt andra barn.
- För att lyckas så är ett aktivt medvetet medskapande viktigare än konsumerande. Då vi går på en träning så ska vi inte förvänta oss att tränaren ska göra oss bättre, utan fundera på vad vi själva kan göra för att bli bättre, då har vi större chans att lyckas med våra mål.
I våra liv så får vi inte fokusera på det som vi drabbas av, ex dåligt väder, utan istället fokusera på det vi kan påverka. Vi måste även vara modiga, våga pröva på, tycker Hanna.
- Många är uppfostrade att inte pröva på förrän de vet att de kan, fast vi kan lära oss av träning, av misslyckande och att lyckas.
Vi bör försöka ha en bredd trygghetszon inom oss.
- Om vi tränar både på att tycka att vi är bra då vi får beröm och att vi är bra även då det inte går bra så blir vi bättre på det, och blir tryggare.
Hanna menade också att vi bör undvika måsten, och med det menade hon inte att vi inte ska göra något, utan ta reda på vad vi vill och göra det vi bör göra för att nå målet.
- Om ett lag vill vinna och förstår att de behöver ha bättre kondis för att vinna, så förstår de bättre varför de ska träna löpning under vårmånaderna.
Men det är inte bara görandet som gör livet bättre om vi gör det medvetet.
- Bejaka varandet lika mycket görandet.

Tack Hanna för en energigivande föreläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar